Green Miracle Nedir?

Sıvı formda yüksek etkili bitki aktivatörü

Green mıracle. Yansıtma tipinde bir antitranspirant olup bitkilerde terleme, ısınma ve su kaybını önleyen bir yüzey kaplama ajanıdır.

Sebze yağ asitleri , amino asitler ile yüzey gerilimi azaltıcı (sulfaktan) ve organik biyolojik uyarıcıların dengeli bir bileşimidir.

Green mıracle bitki aktivatörü ruhsatına sahiptir.

 

Eylem şekli

 

1- Güneş yanıklığı ve olumsuz iklim koşullarına etkisi

 

Green mıracle bitki yüzeyine spreylendiğinde güneşten gelen zararlı ve fazla ultra viyole ışınlarını geri yansıtır.  Böylece bu ışınların özellikle meyve kabuğunda ve yapraklar üzerinde oluşturduğu yakma, renk bozukluğu, çatlama gibi olumsuz etkileri en az düzeye indirger.

Bunu yaparken bitki kirlenmesine ve stomaların kapanmasına neden olmaz.

Aşırı sıcaklarda bitkilerin terlemesini minumum düzeyde tutarak bitki su kaybını engeller. Daha az su ile bitkisel üretim yapılmasına olanak sağlar.

Mumsu film tabakası aşırı soğuk, çiğ ve kırağı gibi olumsuz iklim koşullarının bitkilerdeki istenmeyen etkilerini minimize eder.

2- Bitkilerde çatlama ve yarılma gibi deformasyonlara etkisi

Green Miracle sulfaktan bir üründür.

Yüzey gerilimini azaltarak bitkilerde kabuk elastikiyeti oluşturur.

Özellikle nar ve kiraz gibi meyvelerde iç basınçtan dolayı oluşabilecek çatlamaları en az düzeye indirger..

3- bitkisel ürünlerde dayanıklılığa, yumuşamaya ve raf ömrüne etkisi

Green mıracle meyve ve sebzelerde bitki oransal su içeriğini(rwc)

Korur. Bu nedenden dolayı bitkilerin hasat sonu tazeliğinin muhafaza edilmesinde mükemmel rol oynar. Meyve, sebze ve fidelerin taşınması esnasında oluşabilecek tüm olumsuzlukları engeller.

 

4- Dalında muhafaza olanağı

 

Hasatı geciken bitkilerde oluşabilecek zararları en az düzeye indirger.

 

Tüm tarım ürünlerinde dalında muhafaza dediğimiz geçiktirilmiş hasatta kullanılabilacek tek üründür

5- Hastalık, zararlı ve bağışıklık mekanizmasına etkisi

 

Green miracle bitkilerde pal aktivitesini (fenilalanin amonyum liyaz)maksimum düzeye getirerek hastalık ve bozulmalara karşı bitkide dayanıklılık oluşturur. Virüs saldırılarında bitkiyi destekler

 

Fungusit, insektisit ve bitki besin elementleri ile beraber kullanıldığında bu ürünlerin etkilerini maksimum seviyeye ulaştırır.

 

6- Erkencilik, verim ve kaliteye etkisi

 

Bitkilerde aşırı sıcakların ve kötü koşulların engellediği protein, enzim ve karbonhidrat sentezlerini artırır.

 

Sitokinin, ı.a.a,gibberellıc asit gibi enzimlerin aktiviterlerini maksimum düzeye getirir. Gerek ürün veriminde gerekse renk, irilik, tat gibi kalite kriterlerinde olumlu rol oynar.

 

Tarımsal üretimde erkencilik sağlar.

 

Bitki bünyesinde yer olan suyun ve mineral maddelerin taşınmasında görev alır.bitkiler tarafından alınması zor olan çinko, bakır,demir vsbitki besin elementlerinin daha kolay alınmasınısağlar bu da kullanılan bitki besin elementlerini ve gübrelerin etkinliğini artırır, verimlilik ve ürün kalitesi yükselir

Mükemmel şekil,renk briks  tad ve aroma ancak green mıracle ile sağlanır

Erken kuru madde ve şeker yüzdesine ulaşan ürünler daha erken hasad edilir.

 

7- Tohum kaplamadaki rolü

 

Green mıracle ile tohumların ekimden önce kaplanması halinde

 

Çıkış hızında ve verimde önemli avantajlar sağlanır

 

Green mıraclenin faydaları

 

Önemli not:bu konudaki detaylı bilgileri programlarımız bölümünde bulabilirsiniz

 

1- Nar

Çatlama ve güneş yanıklığı problemlerini en az seviyeye indirir.

 

Çiçek ve meyve dökümlerini engeller.

 

Homojen irilikte ve renkte meyve oluşumu sağlar.

 

2–kiraz

 

Erkencilik sağlar. Kiraz çatlama sorununun çözülmesine yardımcı olur.

 

Hasat edilen kirazlarda sap kurumasını engeller.

 

İrilik ve daha iyi renk gibi kalite kriterlerini olumlu etkiler.

 

3-bağ

 

Tane iriligini ve şeker miktarını artırır erkencilik ve verim artışı sağlar.

 

Takozlanmayı engeller ve homojen tane iriliği oluşturur.

 

Hasat öncesi ve hasat sonrası tane dökülmelerini engeller.

 

Sıcak ve soğuk zararlarını minimize eder

 

4-turunçgil

 

Çiçek ve meyve dökümünü en aza indirir.

 

Briks oranını hızla yükselterek erken hasada olanak sağlar.

 

Geç hasatta özelikle potasyum fosfit ile birlikte kullanıldığında kabuk kalınlaşması, yumuşama, iç boşalması gibi meyve kalitesindeki olumsuzlukları minimize eder.

 

Hastalıkların oluşturacağı zararları en az düzeye indirir

 

5-çilek, cennet elması, kayısı, şeftali ve muz gibi meyvelerde

 

Yumuşama, bozulma ve güneş yanıklığı problemlerini minimize eder,

 

Mükemmel renk ve albeni oluşturur.

 

6–elma, ceviz, karpuz, kavun

 

Tüm meyvelerde güneş yanıklığı problemlerini önler,

 

Çatlama, leke, renk ve şekil bozukluğu, gibi sorunları azaltır.

 

Elmalarda acı benek sorununun çözülmesinde etkin rol oynar

 

7-domates, biber, patlıcan, hıyar, brokoli, marul, enginar

 

Kolayca deforme olabilen sebzelerde yumuşama, bozulma, kararma problemlerini en az düzeye indirerek pazar albenisi yaratır.

 

8-şeker pancarı

 

polar şeker oranında ve verimde artış sağlar.

 

9-patates

 

yumru sayısı, yumru iriliğinde ve verimde olumlu rol oynar.

 

10-çay

 

Yüksek verim, mükemmel dem, nefis koku, aroma ve düşük lif oranı sağlar.

 

11-çeltik

 

Gerek dane veriminde gerekse dane ağırlığında mükemmel sonuç verir.

 

12-ayçiçeği

 

verim artışında ve çekirdek iriliğinde olumlu sonuçlar yaratır.

 

13–pamuk

 

Aşırı sıcakların etkisini düşürerek ve koza dökümlerini engelleyerek pamuk kütlü veriminde artış sağlar.

 

Lif uzunluğunda ve lif üniformite oranında artış sağlayarak lif kalitesini artırır.

 

14–süs bitkileri ve çim

 

Dayanıklılık oluşturur, kuruma ve kayıpları engeller.

 

Su tüketimini azaltır.

 

Aşırı sıcaklardan kaynaklanabilecek olumsuzsuzlukları önler.

 

Mükemmel katoloğ rengi oluşturarak pazar albenisi sağlar.

 

15-mısır, buğday, arpa

 

Tahıllarda yüksek oranlarda verim artışı oluşturur.

 

Mısırda silaj kalitesini artırır

 

16-zeytin

 

meyve büzülme ve dökülmesini engeller.

 

Meyve eti sertliğini ve yağ oranını artırır.

 

Not:detaylı bilgi için firmamızı arayabilirsiniz.