Botanik kökenli Amino acid: 80 gr / LT
Sebze yağ asitleri % 40
Alkoloid ekstratlar: 30 gr / LT
Sterol: 15 gr / LT
Thermo KON ve tarımsal üretime etkileri
1- OLUMSUZ İKLİM KOŞULLARINA ETKİSİ
THERMO KON Likit içeriğindeki antifiz proteinler ile aşırı soğukların etkisini ve
Gece gündüz ısı farklarından doğan stres faktörlerinin etkisini minimize ederek oluşacak gelişme bozuklukları, Çatlamalar gibi olumsuz etkileri en az düzeye indirger.
Don, çiğ, kırağı gibi olumsuz iklim koşullarının oluşturacağı zararlarını minimize eder.
Antitranspirant özelliğidolayısiyle güneş yanıklığı sorununu ortadan kaldırır.
2- DAHA AZ SUYLA TARIMSAL ÜRETİM
THERMO KON Likit Aşırı sıcaklarda bitkilerin terlemesini minimum düzeyde tutarak bitki su kaybını engeller.
Daha az su ile bitkisel üretim yapılmasına olanak sağlar.
3-TARIM ÜRÜNLERİNDE ÇATLAMA VE YARILMA GİBİ DEFORMASYONLARA ETKİSİ
THERMO KON Likit Sıvı sulfaktan bir üründür. Yüzey gerilimini azaltarak bitkilerde Kabuk Elastikiyeti oluşturur. Özellikle Nar , Kiraz, Domates gibi ürünlerde iç basınçtanve diğer stres faktörlerinden dolayı oluşabilecek çatlamaları en az düzeye indirger.
4-TARIMSAL ÜRÜNLERDE DAYANIKLILIĞA, YUMUŞAMAYA VE RAF ÖMRÜNE ETKİSİ
THERMO CKON Likit Sıvı meyve ve sebzelerde Bitki Oransal Su İçeriğini (RWC) korur. Bu nedenle bitkilerin hasat sonu tazeliğinin muhafaza edilmesinde önemli rol oynar.
Pörsüme ve solmaları engeller Meyve, sebze ve fidelerin taşınması esnasında oluşabilecek tüm olumsuzlukları engeller.
5-TARIMSAL ÜRÜNLERİN DALINDA MUHAFAZASINA ETKİSİ
Hasadı geciken bitkilerde oluşabilecek zararları en az düzeye indirger.
Kuruma ve kabuk kalınlaşmalarını engeller, dökülmelerini önler.
6- HASTALIK, ZARARLI VE BAĞIŞIKLIK MEKANİZMASINA ETKİSİ
THERMO KON Likit Sıvı bitkilerde PAL aktivitesini (Fenilalanin Amonyum Liyaz) maksimum düzeye getirerek hastalık ve bozulmalara karşı bitkide dayanıklılık oluşturur.
Fungusit, insektisit ve bitki besin elementleri ile beraber kullanıldığında bu ürünlerin etkilerini maksimum seviyeye ulaştırır.
7–ERKENCİLİK, VERİM VE KALİTEYE ETKİSİ
THERMO KON Likit Bitkilerde aşırı sıcakların ve kötü koşulların engellediği Protein, enzim ve karbonhidrat sentezlerini arttırır.
Sitokinin, İ.A.A, Gibberellik asit gibi bitki büyüme hormonlarının aktivitelerini en üst düzeye getirir.
Ürün veriminde ve renk, irilik, tat gibi kalite kriterlerinin artışında olumlu rol oynar.
Tarımsal üretimde Erkencilik sağlar.
THERMO KON VE TARIM ÜRÜNLERİNDEKİ ÖNEMİ
1–NARLARDA; Çatlama ve güneş yanıklığı problemlerini en az seviyeye indirir. Çiçek ve meyve
dökülmelerini engeller. Homojen renk ve irilikte meyve oluşumu sağlar.
2–KİRAZLARDA: Erkencilik sağlar. Kiraz çatlama sorununun çözülmesine yardımcı olur. Hasat
edilen kirazlarda Sap Kurumasını engeller. İrilik ve renk gibi kalite kriterlerini olumlu etkiler. Kirazlarda ikizlenme sorununu minimize eder
3-BAĞLARDA: Hasat öncesi ve hasat sonrası tane dökülmelerini-silkelenmeyi engeller. Aşırı sıcakların oluşturduğu zararı engeller. Erkencilik ve verim artışı sağlar
4-TURUNÇGİLLERDE; Çiçek ve meyve dökümünü en aza indirir. Briks oranını hızla yükselterek erken hasada olanak sağlar. Geç hasat da özellikle Potasyum Fosfit ile kullanıldığında kabuk kalınlaşması, yumuşama, iç boşalması gibi meyve kalitesindeki olumsuzlukları minimize eder. Hastalıkların oluşturacağı zararları en az düzeye indirir.
5-ÇİLEK, CENNET ELMASI, KAYISI, MUZ VE ŞEFTALİ, BADEM, ANTEP FISTIĞI: Tüm meyvelerde Yumuşama ve bozulma problemlerini minimize eder Doku yaralanmalarını, çatlamaları ve hastalık izlerinin olumsuz görüntülerini en az düzeye indirir. Maksimum verim sağlar. Çiçek ve meyve dökümlerini engeller
6–ELMA- CEVİZ- KARPUZ: Meyvelerde Güneş yanıklığı problemlerini önler. Çatlama, leke, renk ve şekil bozukluğu gibi olumsuzlukları azaltır. Elmalarda acı benek sorununun çözülmesinde etkin rol oynar.
7–DOMATES, BİBER, PATLICAN, HIYAR, BROKOLİ, MARUL gibi kolayca deforme olabilen sebzelerde
Güneş yanıklığı, yumuşama ve bozulma problemlerini en az düzeye indirir. Pazar albenisi yaratır.
.
8 -ŞEKER PANCARINDA Polar şeker oranında artış sağlar.
9- PATATESTE Yumru sayısı ve yumru iriliğinde olumlu rol oynar.
10- ÇAYDA: Yüksek verim, mükemmel dem, nefis koku ve aroma, düşük lif oranı sağlar.
11-ÇELTİK Bitkisinde tane veriminde ve tane ağırlığında mükemmel sonuç verir.
12-AYÇİÇEĞİNDE Çekirdek iriliğinde, çekirdek büyüklüğü üniformitesinde ve verim artışında olumlu
Sonuçlar yaratır.
13-PAMUK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE Aşırı sıcakların etkisini düşürür, Tarak ve koza dökümlerini engelleyerek
Pamuk kütlü verimini yükseltir. Lif uzunluğunda ve lif üniformite oranında artış sağlayarak lif kalitesini arttırır.
14-SÜS BİTKİLERİNDE VE ÇİMDE Mükemmel renk ve dayanıklılık oluşturur. Su tüketimini azaltır.
Aşırı sıcaklardan kaynaklanabilecek olumsuzlukları engeller. Pazar albenisi sağlar.
15- MISIR, BUĞDAY, ARPA gibi tahıllarda yüksek oranlarda kalite ve verim artışı oluşturur.
16- ZEYTİNLERDE meyve büzülme ve dökülmesini engeller.