THERMO CONTROL – ISI KALKANI
PFT –Partikül Film Teknolojisi içeren biyomineral ürün
İçeriği
CaO % 8
MgO %3
Fe2O3 % 1
SiO2 % 65
Alginik Asit % 1,8
Bakteriler 3,6 x105 Bacillus spp, Pseudomonas spp
Mantarlar 1,4 x 104 Trichoderma spp

TARIMSAL ÜRETİMDEKİ FAYDALARI
.Thermo Control; Aşırı sıcaklar, aşırı soğuklar gibi Abiyotik stres faktörlerinin
Hastalık ve zararlılar gibi Biyotik stres faktörlerinin tarımsal üretimde oluşturacağı zararları minimize eden bir üründür.
İçeriğindeki Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Alginik asit, Silisyum gibi bileşikler bitkilerin gelişme ve büyümelerinde hayati önemlere sahip besleme elementleridir
GÜNEŞ YANIKLIĞINI ENGELLER
Güneş sanıklığı( Sunburn ) Güneşin zararlı ışıklarının neden olduğu tarımsal üretimde verim ve kalite kayıplarına yol açan fizyolojik bir bozukluktur
Thermo Control oluşturduğu film tabakası ile bitkilerde soğuk ve sıcak stresine karşı bariyer oluşturarak Isı streslerine karşı koruyuculuk sağlar
.
Tarımsal üretimde başta domates, elma, karpuz, ceviz, üzüm olmak üzere Meyvelerde büyük zararlar oluşturan Güneş yanıklığına karşı bitkilerde koruma kalkanı oluşturarak bu sorunun oluşmasını engeller
BİTKİLERDE FOTOSENTEZİ ARTIRIR
Aşırı sıcakların meyve ve sebzeler üzerindeki en olumsuz etkilerinden biriside Fotosentezin yavaşlayıp verimlerin düşmesidir.
Thermo Control oluşturduğu bariyer ile ve ihtiva ettiği silisyum sayesinde; Aşırı sıcakların bu olumsuz etkilerini minimize ederek Fotosentez oranının artırır.
Artan Fotosentez bitkilerin daha çok besin elementi üretmelerini sağlar
TOPRAK DÜZENLEYİCİDİR
Alginik asit İçerdiği Oksin, Gibberelin gibi Bitki gelişim Düzenleyicileri ve iz elementler ile bitki büyüme ve gelişmesinde olumlu katkılar sağlar
Toprakların su tutma kapasitesini ve oksijen miktarını artırarak bitkilerde mükemmel birkök sistemi oluşturur.
İçeriğindeki Bacillus subtilis bakterileri salgıladıkları lipopeptitler sayesinde çimlenen fidenin patojenlere karşı ilk savunması olan sistemik direncini aktif hale getirirler.
Trichoderma Viride mantarları; Ham organik çiftlik atıklarını ayrıştırır, toprak fosforunu çözer, olumsuz toprakları geri alır, bitki büyümesini teşvik eder ve toprak eko sistemini korurlar. Bitkileri kuraklık ve hastalıklara karşı direnç kazandırırlar.

THERMO CONTROLUN BÖCEK ve HASTALIK MÜCADELESİNDEKİ ÖNEMİ

THERMO CONTROLÜN ZARARLILARA ETKİ ŞEKLİ ETKİ ŞEKLİ.
KAÇIRICI – REPELLENT ETKİSİ
Thermo Control statik enerji yüklerinden dolayı zararlıya karşı bir elektrik akımı oluşturmakta ve bu çarpmanın etkisiyle zararlı hızla hedef bitkiden uzaklaşmak zorunda kalmaktadır.

ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİ
Böceklerin dış iskeletlerinde bulunan mumsu dış katmandan yağları emerek susuz kalmalarına, su eksikliğinden ölmelerine sebep olmasından kaynaklanmaktadır.
Böcek organlarını yaralama ve Felçlere yol açma etkisi oluşur.
BESLENME ENGELLEYİCİ -ANTİ FEEDANT ETKİSİ
Yapısından dolayı böceklerin bitki üzerindeki beslenme özelliklerini bloke eder.
Hareket kabiliyetlerini engelleyerek oluşturabilecekleri zararları bloke eder.
ÜREME ENGELLEYİCİ ETKİSİ
Dişi böceklerin üreme organlarını tahrip ederek üremelerini sekteye uğratır .
ve benzeri etkiler le böcek mücadelesinde kullanılmaktadırlar
Çalışmalarda mücadesine yardımcı olduğu tespit edilen bazı böcekler
Zeytin Pamuklu biti (Euphyllura spp), Zeytin sineği (Dacinae), Zeytin güvesi (Prays oleae),
Domates yaprak güvesi (Tuta absoluta)
Avrupa kırmızı akarı (Paonychus ulmi), Kırmızı örümcekler (Tetrancyhus urticae, T.cinnabarinus).
Akdeniz meyve sineği (Ceratitis Capitata Wied), Narenciye unlu biti (Planococcus Citri Risso
Armut Psylla( Cacopsylla pyri).ve diğer böcekler (Hemiptera: Coccomorpha: Diaspididae)

FUNGAL HASTALIKLARLA MÜCADELEYE YARDIMCI OLUR.
Thermo Control nem önleme özelliğinden dolayı meyve ve sebzelerde oluşabilecek fungal hastalıkların üreme ortamlarını yok ederek hastalık mücadelesinde önemli faydalar sağlar

TARIMSAL ÜRETİMDE TEMEL AMAÇ MÜKEMMEL VERİM VE KALİTEYE ULAŞMAKTIR.
THERMO CONTROL BU KONUDA TÜM ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN EN BÜYÜK DESTEKTİR.