Tarım Ürünlerinde Güneş Yanıklığının Engellenmesi

AŞIRI SICAKLARIN TARIM ÜRÜNLERİNDEKİ ETKİLERİ

 

AŞIRI SICAKLARIN TARIMSAL ÜRETİME ETKİLERİ

 

1-BİTKİLERÜZERİNDE OLUŞTURDUĞU GÜNEŞ YANIKLIĞI-SUNCULB

2-GELİŞMENİN DURMASI VE VERİM, KALİTE KAYIPLARI

1-GÜNEŞ YANIKLIĞI

Güneş yanıklığı özellikle sıcak ve kurak bölgelerde yetiştirilen tarım ürünlerinde büyük bir problem olup zaman zaman % 40-60 ekkonomik kayıplara neden olan fizyolojik bir bozukluktur.

En büyük nedeni Güneşden gelen solar radrasyon ve hava sıcaklığının OLUŞTURDUĞU KOMBİNASYONDUR.

Bu etki neticesinde  ürün yüzeyi aşırı ısınarak ürün içinde ve yüzeyinde bir takım istenmeyen bozukluklar oluşur

Güneş ışınlarının meyve kabuğu ve yapraklar üzerindeki
olumsuz etkileri
Meyve kabuğunda incelme,

Meyve kabuğu ve yapraklarda kuruluk, elastikiyetin bozulması ve buruşukluk,
Meyve renginde değişiklik ; beyazlaşma, sararma, kızarma ve kahverengileşme
Foto-yaşlanma hızlanması, hücre ölümü ve kırışıklık,
Kabuk altında keçeleşme,
Kısa raf ömrü ve depolamada erken çürüme,
gibi bir çok fizyolojik deformasyonlar oluşur

ÇÖZÜM:GREEN MIRACLE- YEŞİL MUCİZE
AŞIRI SICAKLARA KARŞI ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ
Green Miracle UZUN ZİNCİRLİ YAĞ ASİTLERİNDEN OLUŞAN YENİ NESİL BİR ANTİTRANSİPRANT dir
Mükemmel bir YANSITMA AJANI (reflecting type) olup yaprak ve meyve yüzeyine düşen yüksek enerjiyi geri yansıtarak

bitkinin zarar görmesini engeller

GREEN MIRACLE-YEŞİL MUCİZE spreylendiği bitki yüzeyindefazla miktarda ışığı yansıtan ince camsı

bir film tabakası oluşturur ve bitkiye şemsiye vazifesi görür
GREEN MIRACLE ETKİ ŞEKLİ
DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ
GREEN MIRACLE GÜNEŞ YANIKLIĞINA KARŞI KORUYUCU ÖZELLİĞİNİ YERİNE GETİRİRKEN BENZER ÜRÜNLER GİBİ
MEYVEYİ KİRLETMEZ AKSİNE MEYVEYE PARLAKLIK VE CANLILIK VEREREK PAZARLAMADA BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLAR
BİR ÇOK ÜRÜN MEYVEYİ GÜNEŞ YANIKLIĞINA KARŞI KORURKEN BİTKİNİN STOMALARINI KAPATARAK AŞIRI SICAKLARDA GELİŞMEYİ DURDURUR, OYSA YEŞİL MUCİZE STOMAL HAREKETLERİ DÜZENLER ,GELİŞMEYİ HIZLANDIRARAK DAHA YÜKSEK VERİM VE ERKENCİLİK SAĞLAR
KULLANIM DOZLARI
DOMATES VE  TÜM TARLA ÜRÜNLERİNDE   :300 /dekar-35 derece
                                                                                   :400 cc/ dekar 40 derece ve üzeri  sıcaklıklarda
ELMA- NAR-CENNET HURMASI-AYVA
CEVİZ,BAĞ vs TÜM MEYVELERDE :             :300 cc/100 lt su- 35 derece
                                                                                         :400 cc/ 100 lt su 40 derece ve üstü sıcaklıklarda
KİRAZLARDA :İKİZLENMEYİ ÖNLEMEK AMACIYLA
                                                                                   : 350 cc/ 100 lt su Temmuz – Agustos sıcaklarında
2-TÜM TARIM ÜRÜNLERİNDE SICAKLIK STRESİNİN ETKİLERİ NELERDİR?
BİLİNDİĞİ GİBİ AŞIRI SICAK VE KURAK ŞARTLARDA BİTKİ GELİŞİMİ BÜYÜK ORANDA GERİLER.
FOTOSENTEZİN YAVAŞLAMASI SONUCU BİTKİ BESİN ELEMENTİ ÜRETİMİNİN AKSAMASI,PROTEİN SENTEZİNİN MİNİMİZE OLMASI,KARBON DİOKSİT ABSORBSİYONUN DÜŞMESİ GİBİ REAKSİYONLAR SONUCUNDA BİTKİLERDE GELİŞME BOZUKLUKLARI OLUŞUR.
ABSASİK ASİT VE PROLİNE MİKTARINDAKİ ARTIŞA TERS ORANTILI OLARAK  SİTOKİNİN INDOL ASETIK ASIT,GIBERELIN ASIT GIBI BITKI BUYUMESINE YARDIMCI HORMONLARIN ORANI DÜŞEREK BITKI BUYUMESI SEKTEYE UĞRAR.
GREEN MIRACLE KULLANILMASI İLE AŞIRI SICAK VE KURAK KOŞULLARDA NELER OLUR?
1-Daha yuksek fotosentez oranı ve SINK ALANI OLUŞARAK fotosentez ürünlerinin depo edilmesi sağlanır
2-Absasik asit ve prolin miktarı düşürülerek IAA Sıtokının ve gıberelın hormonlarında artış sağlanır
3-Bitki oransal su içeriği RWC korunarak bitkilerde yumuşaöma ve catlama,güneş yanıklığı problemleri minimize edilir.
YEŞİL MUCİZE AYNI ZAMANDA BENZERSİZ BİR BİTKİ AKTİVATÖRÜDÜR
KULLANIM DOZLARI
ISI DERECESİNE VE ÜRÜNE GÖRE FARKLI DOZLAR UYGULANMAKLA BİRLİKTE GENEL OLARAK
TÜM MEYE VE SERALARDA SICAK STRESİNE KARŞI :200-400  cc/ 100 lt
TARLA BİTKİLERİNDE                                                      300-400 cc/ dekar
DETAYLI BİLGİ İÇİN PROĞRAMLARIMIZ BÖLÜMÜNE BAKINIZ.