NAR

NAR ÜRETİMİNDE GREEN MIRACLENİN ÖNEMİ

 

NARDA ÇATLAMA PROBLEMLERİNİ MİNİMİZE EDER

Meyve çatlaması nar yetiştiriciliğinde çok yaygın görülen fizyolojik bir hastalıktır.
 Bu sorundan dolayıyüksek miktarda verim kaybı olabilmektedir.
 Narda meyve çatlaması sonucu ürünün yarısı bile kaybedilmektedir
Çatlama olayları genellikle olgunluk aşamasında ortaya çıkmakta ve olgunluk ilerledikçe çatlamış meyve miktarı da artmaktadır.
Nar meyvesi su içeren çok sayıda daneden meydana gelmesinden dolayı kabuk üzerinde bir iç basınç mevcuttur.
 Bu basınç olgunluk ilerleyip danelerin su içeriğinin artması sonucu daha da yükselmektedir.
Meyve çatlaması kabuğun iç gelişme basıncına dayanamayıp ani şekilde yırtılmasıyla oluşmaktadır
Narda meyve çatlamasının nedenleri
1.Genetik faktör-bazı çeşitler çatlamaya hassastır.
2. Yüksek Dane ağırlığı ve geç hasad
3-Olgunluk zamanı düzensiz ve aşırı sulama
4-Kabukta düşük Bitki Oransal Su İçeriği-RWC
5-Kabukta fiziksel yaralanmalar ve güneş yanıklığı
6.İklimsel faktörler -Derim zamanındaki yağışlar,gece gündüz sıcaklık farkları,rüzğarlar vs

7-Beslenme hataları-Aşırı azot,düşük Potasyum ve yksek Kalsiyum,düşük Mangan ,Düşük IAA miktarı vs
8-Hastalıklar ve zararlılar
GREEN MIRACLE Sülfactan özelliği sayesinde nar kabuğunda yüzey gerilimini azaltarak kabuk elastikiyeti oluşturur. İçeriğindeki l-proline sayesinde kabukta meyve duvarını sağlamlaştırarak çatlama sorunlarında mükemmel çözüm sunar
GREEN MIRACLE Bitki Oransal Su İçeriğini RWC yükselterek çatlamaya karşı önlem oluşturur.Çatlamış meyvelerde kabuk RWC oranı%65 iken sağlam meyvelerde bu oran % 70 civarındadır
GREEN MIRACLE spreylendiği nar üzerinde ince bir filim tabakası oluşturarak iklimsel faktörlere karş narlarda koruma sağlar,güneş yanıklığı, gece ve gündüz ısı farkları gibi olumsuz etmenleri minimize ederek çatlamaları  engeller
Çatlama nedenlerinden biri olan yüksek Absesik Asit miktarını dengeleyerek meyvede IAA miktarını yükseltir ve çatlamalara karşı narlarda direnç oluşturur.
NARLARDA GÜNEŞ YANIKLIĞINI ENGELLER
Nar üretiminde en önemli problemlerden biride GÜNEŞ YANIKLIĞIDIR.Büyük ekonomik kayıplara yol açan
Güneş yanıklığının nedeni Güneşten gelen Yüksek Enerjili Işınlardır.
Bu ışınlar nar kabuğunda istenmeyen renk ve doku deformasyonlarına neden olur
GREEN MIRACLE  YANSITICI METARYEL OLARAK  DÜZENLENMİŞ
UZUN ZİNCİRLİ FATLY ALCOHOL MOLEKÜLLERİ İÇEREN
REFLEKTÖR TİPİNDE YENİ BİR ANTİTRANSPİRANT TIR
Bu reflektör yansıtıcı ajanı spreylendiği nar yüzeyinde ince bir filim tabakası oluşturarak
güneşten gelen zararlı ışınları yansıtır ve nara zarar vermesini engeller
GREEN MIRACLE kesinlikle stomaları kapatmaz ve bitki büyümesini engellemez.
KALİTE VE VERİMDE ARTIŞ SAĞLAR
GREEN MIRACLE bir BİTKİ AKTİVATÖRÜDÜR.
içeriğindeki bitki besin elementleri narlarda daha yüksek verim ve kaliteli meyve oluşmasını sağlar
GREEN MIRACLE İLE
Daha mükemmel tad ve briks
Daha iyi renk
Daha iyi raf ömrü sağlayabilir sonuçta daha yüksek bir kazanç elde edilirsiniz
 NARLARDA ÇATLAMA-GÜNEŞ YANIKLIĞINI ÖNLEME, RENKLENDİRME, BESLEME, İRİLEŞTİRME, ÇİÇEK – MEYVE DÖKÜMÜNÜ ÖNLEME ve MAKSİMUM VERİM PROĞRAMIGÜBRELEME                      1- HUMİK :         1lt / dekar

2-SYMBİON VAM :25 gr/ ağaç

 1-ÇİÇEK TOMURCUKLARI KABARMADAN ÖNCE

     1- CALSİYUM + BOR :            200 cc/100 lt

     2-MİNAMİN                            100 cc/100 lt

  2-ÇİÇEKLENME BAŞLANGICI:çiçek dökümünü önleme ve  meyve tutumunu artırma

     1-WATER LİFE                           200gr/dekar

     2-GREEN MIRACLE :                200 cc/100 lt

     3-MİNAMİN                                 100cc/dekar

     4- KP-KON                               :100 cc/

3--MEYVE BÜYÜME BAŞLANGICIrileştirme ve koruma

    1- CALSİYUM + BOR                  :200 cc/100 lt

    2-ORGOPHOS                                200 cc/100 lt

    3- GREEN MIRACLE                   300 cc/ 100 lt   

    4-MAGIC WATER                        100cc /dekar

    Renk problemi olduğunda

    PULÜROM                                 :150 cc/ 100 lt – 2 UYGULAMA  

  4–MEYVE  DÖNEMİ:Çatlama,güneş yanığı engelleme ve      muhafaza  

    1-CALSİYUM + BOR:                200 cc/100 lt:

    2-GREEN MIRACLE                 300 cc/100 lt:

    3-MİNAMİN  :                                   100 gr/100 lt

    4- MAGIC WATER                            :200 cc/100

    5-GLUTATHİONE                        :50 ppm/ 100 lt


  

5-

 

 

Comments are closed.