KİRAZ

 

KİRAZ ÜRETİMİNDE GREEN MIRACLENIN ETKİLERİ

 

1-İKİZLENMENİN ENGELLENMESİ

İkizlenme kiraz üretiminde önemli bir sorundur.

Bu sorun yüzünden zaman zaman
çok büyük maddi kayıplar oluşmaktadır.
Özellikle üreticiler arasında İkizlenmelerin HORMON KULLANILMASI
SONUCU ORTAYA ÇIKTIĞI gibi yanlış bir kanı vardır
Kirazın meyve gözü, bir yıl önceki yaz döneminde oluşur.
Genellikle Temmuz ve Ağustos döneminde, hava ısısının
35 º C üzerine çıktığı zamanlarda, aşırı sıcaklardan dolayı bir sonraki sene çiçek açacak meyve gözlerindeki  yumurtalarda ikiz oluşumlar ortaya çıkar.
İkizlerin biri, tırnak şeklinde bir uzantı veya ikizin eşi şeklinde gelişebilir.
Meyvenin ikiz olup olmadığı, İlkbaharda meyve teşekkül ettiği zaman görülebilir.
GREEN MIRACLE ile aşırı sıcaklardan yaklaşık 4-5 gün önce yapılacak uygulamalar sayesinde İKİZLENME SORUNLARI MİNUMUM DÜZEYE ÇEKİLİR..
2- MEYVE ÇATLAMALARININ ENGELLENMESİ
 KİRAZLARDA OLUŞAN ÇATLAMALARDA ÖNEMLİ MADDİ KAYIPLARA NEDEN OLMAKTADIR

AŞIRI SICAKLAR  , K ,Ca ,Mg Benzeri BESİN ELEMENTLERİ EKSİKLİKLERİ ,

İKLİMSEL FAKTÖRLER,DÜZENSİZ SULMALAR GİBİ FAKTÖRLER ÇATLAMALARIN EN
BÜYÜK NEDENLERİNİ OLUŞTURUR.
BU ÇATLAMA,BÜZÜLME,SOLMA,SARARMA GİBİ FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR YEŞİL MUCİZE İLE ÖNLENİR.
 SÜLFACTAN-YÜZEY GERİLİMİ AZALTICI ETKİSİ OLAN GREEN MİRACLE HÜCRE ZARI EKLASTİKİYETİNİ ARTIRARAK ÇATLAMALARI MİNİMİZE EDER
AYNI ZAMANDA YEŞİL MUCİZE İLE BESİN ELEMENTLERİNİ HOMOJEN VE MAKSİMUM DÜZEYDE ALAN BİTKİLERDE ÇATLAMALAR MİNUMUM SEVİYELERDE GERÇEKLEŞİR
3-SAP KURUMALARININ ÖNLENMESİ
KİRAZ İHRACATINDA VE PAZARLANMASINDA  EN DİKKAT EDİLECEK
ÖZELLİKLERİN BAŞINDA KİRAZLARIN DİRİ VE SAPLARININ YEŞİL KALMASIDIR.
SAP KURUMALARI PAZARLAMADA ÖZELLİKLE İHRACAT SEKTÖRÜNDE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞATIR.
İŞTE GREEN MIRACLE İLE KİRAZ SAPLARININ YEŞİLLİĞİNİ VE TAZELİĞİNİ KORUMAK MÜMKÜN OLMAKTADIR.
GREEN MIRACLE SAYESİNDE GERÇEKLEŞEN DAHA DİRİ ,DAHA PARLAK  VE CANLI MEYVE GÖRÜNÜMÜ
İHRACATCILAR VE PAZARLAMACILARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ  AVANTAJLAR OLUŞTURUR.
4- MÜKEMMEL RAF ÖMRÜ VE DAYANIKLILIGIN SAĞLANMASI
MEYVE VE SEBZELERİMİZ ATILMASIN,
ÇÖPE GİTMESİN,İLK GÜNKÜ TAZELİĞİ İLE SOFRALARA GELSİN İSTİYORSAK MUTLAKA GREEN MIRACLE KULLANMALIYIZ.
HASAD VE TÜKETİCİ SOFRASI ARASINDAKİ NAKLİYE, DEPOLAMA,SATIŞ SÜREÇİNDE
MEYDANA GELEBİLECEK YUMUŞAMA,DEFORMASYON,RENK VE SU KAYIPLARIGİBİ OLUMSUZLUKLARI
GREEN MIRACLE İLE ÖNLEYEBİLİRİZ.
GREEN MIRACLE İLE RAF ÖMRÜ NASIL ARTAR?
GREEN MIRACLE KULLANARAK BİTKİ ORANSAL SU İÇERİĞİ ORANINI (RWC) KORUYABİLİRİZ.
SU İÇERİĞİNİ KORUYAN BİTKİLERDE TAZELİK VE RAF ÖMRÜ MÜKEMMEL DÜZEYDE ARTAR
AYNI ZAMANDA YEŞİL MUCİZENİN ÜRN YÜZEYİNDE OLUŞTURDUĞU FİLİM TABAKASI SAYESİNDE HAVA İLE TEMASI MİNUMUM SEVİYELERE İNEN ÜRÜNLERİN BOZULMA VE ÇÜRÜME SÜRELERİ UZAR.
5- GEÇ HASAD EDİLECEK KİRAZLARDA
GREEN MIRACLE İLE KORUNMA SAĞLANMASI
YEŞİL MUCİZE HASATI GEÇİKEN TARIM ÜRÜNLERİNİN DALINDA MUHAFAZASINDA
ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLAR.
GREEN MIRACLE İLE SPREYLENEN AĞAÇLARDAKİ MEYVELER
DEFORMASYONA UĞRAMADAN DALINDA MUHAFAZA EDİLEBİLİR.
6-MÜKEMMEL İRİLİK VE TAD
Green miracle kirazlarda kuru madde miktarını artırır ve daha iyi kalibrasyon sağlar
Özellikle renk değişimi döneminde uygulanan
Green mıracle + Gibberelic asit
uygulaması ile İri dayanıklı ve düzgün meyve elde edilir
7-ERKENCİLİK SAĞLANMASI
GREEN MİRACLE UYGUN BİR PROĞRAMLA KİRAZLARDA 7-10 GÜN ARASI ERKENCİLİK sağlanabilir
Tomurcuklanma döneminden 1 ay önce
Green mıracle + Cibberelin asit+ Magıc water uygulaması ile erkencilik sağlayabilirsiniz
8-ÇİÇEKLENME VE MEYVE TUTUMUNUN ARTIRILMASI
ÇİÇEKLENME BAŞLANGICINDA KULLANILACAK GREEN MIRACLE İLE ÇİÇEK OLUŞUMUNDA VE ÇİÇEK DÖKÜMLERİNİN ENGELLENMESİNDE ÇOK İYİ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAR

GREEN MIRACLE + CALSİYUM+ MAGIC WATER 20 GÜN SONRA İKİNCİ UYGULAMA YAPILMALIDIR

KİRAZ PROĞRAMIMIZ
KİRAZLARDA ÇATLAMAYI ,SAP KURUMASINI
ve İKİZLENMEYİ ÖNLEME
RENKLENDİRME, İRİLEŞTİRME veDAYANIKLILIK PROĞRAMI
TOPRAK ALTI UYGULAMASI
1- SYMBION-VAM     :50 gr/ ağaç
2-HUMİKS                    :1 lt / dekar 

 1-ÇİÇEK TOMURCUKLARI KABARMADAN ÖNCE

      1-NİTRO CALSİYUM+ BOR                          200 cc/100 lt

      2-MİNAMİN                                                   150 cc/100 lt

 2-ÇİÇEKLENME BAŞLANGICI

     1-GREEN MIRACLE :                                    200 cc/100lt

      2-MİNAMİN                                                 150 cc/100 lt

      3- MAGIC WATER                                         50 cc/100 lt

   3-BEN DÜŞME DÖNEMİ  

      1- NİTRO CAL                                                    200 gr/ 100lt

      2-MİNAMİN                                                       100 gr//100lt

      4-BİO GİBB:                                                        90 ml/ 100lt

  4-MEYVE  GELİŞME DÖNEMİ

      1- CALSİYUM + BOR                                       200 /100lt                         

      2-GREEN MIRACLE                                          200 cc/100 lt:

      3-MİNAMİN:                                                     100 gr/100 lt

      4- MAGIC WATER                                              200 cc/ lt

      5- MAGNEZYUM SÜLFAT                                100 gr/100 lt

    5–HASAD TAN 10 GÜN ÖNCE

    GREEN MİRACLE                  :300 cc/ 100 lt: Mükemmel parlaklık, pazarda raf ömrünün artırılması ,taşıma kayıplarının ve sap kurumasının  önlenmesi  için

6-MEYVE TOPLANDIKTAN SONRA  

  -ÇİNKO HUMAT      :100 gr/100 lt  yapraklar dökülmeden önce

7-İKİZLENMEYİ ÖNLEMEK İÇİN

 GREEN MIRACLE:         400 cc/ 100 lt:    Temmuz-Ağustos aylarında 35 C üzerinde

  ORGOPHOS                   200 gr/100 lt                                   sıcaklardan hemen önce

DETAYLI BİLĞİ İÇİN BİZİ ARAYABİLİRSİNİZ

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.