BAC KON

Bitkisel Anti Mikrobiyal Bileşik

Bakteriyel hastalıklar Tarımsal üretimde karşılaşılan en önemli problemlerin başında gelir. Her yıl çok büyük finansal kayıplara neden olan bu hastalıklara karşı insan sağlığını tehdit eden kimyasallar ve antibiyotiklerin kullanılması başlangıçta çözümler sağladı.

Sıkça kullanılan bu ürünlere karşı Zararlı direnci oluşması bakteriyel mücadelede yetersizlikler oluşturdu

Özellikle Tarımsal üretimde 2 antibiyotik ön plana çıkmaya başlamıştır

Streptomisin meyve, sebze ve süs bitkilerinde, Oksitetrasiklin meyvelerde kullanılmaktadır

  • Antibiyotikler bakteriyel mücadele kullanılırken şu soru ortaya atıldı. Bitkiler üzerinde antibiyotik kullanımının insan sağlığı için risk teşkil eder mi? Bu sorunun cevabını evet olarak gören bilim insanları tarımsal üretimde Antibiyotik kullanılmasını yasakladılar veya minimize ettiler.

Özellikle ülkemizde Erwinia amylovora/ Ateş yanıklığı hastalığı başta yumuşak çekirdekliler olmak üzere üzere tarımsal üretimde büyük sorunlar yaratır.

İşte Bac-KON antibiyotik kullanımını sınırlandırmak için botanik ekstratlardan oluşmuş antimikrobiyal bir ürün olarak geliştirilip üreticilerimizin hizmetine sunulmuştur

Bac-KON  geniş spektrumlu bakterisid ve fungistat olup  çevreye güvenli bir üründür.,
İnsan ve hayvanlarda düşük toksisite özelliklerine sahiptir

Hasat öncesi ve hasat sonrası ürün muhafazasında kullanılır

Tarımsal üretimde Xanthomonas, Pseudomonas, Envinia bakterilerine karş mükemmel sonuç verir.